Sastojci:
600 g pilećeg bijelog mesa,
50 g šampinjona,
3 mladog luka s listovima,
2 čehna bijelog luka,
1,5 kašičica slatke paprike,
2 kašičice gustina,
3 kašike balsamico sirćeta,
2,5 dl slatkog vrhnja,
3,5 dl vode,
1 povrtna kocka,
so,
biber,
ulje za prženje.
Priprema:
1. Piletinu isjeći na duguljaste komadiće. Dodati so, biber, slatku papriku i gustin pa izmiješati piletinu da svi komadi budu začinjeni.
2. Peći na vrelom ulju nekoliko minuta da dobije zlatnu boju. Dodati isječeni mladi luk, bijeli luk i šampinjone sjeckane na listiće.
3. Pržiti na malo jačoj vatri dok šampinjoni ne puste vodu, oko desetak minuta, dodati vodu i kocku od povrća i pustiti da krčka 20 minuta na srednjoj temperaturi.
4. Tada dodati balsamico i slatko vrhnje, provjeriti i, ako je potrebno, dodati još malo soli i bibera. Kuhati još 5 minuta i jelo je gotovo.