Sastojci:

600 g pilećeg bijelog mesa,

50 g šampinjona,

3 mladog luka s listovima,

2 čehna bijelog luka,

1,5 kašičica slatke paprike,

2 kašičice gustina,

3 kašike balsamico sirćeta,

2,5 dl slatkog vrhnja,

3,5 dl vode,

1 povrtna kocka,

so,

biber,

ulje za prženje.

Priprema:

1. Piletinu isjeći na duguljaste komadiće. Dodati so, biber, slatku papriku i gustin pa izmiješati piletinu da svi komadi budu začinjeni.

2. Peći na vrelom ulju nekoliko minuta da dobije zlatnu boju. Dodati isječeni mladi luk, bijeli luk i šampinjone sjeckane na listiće.

3. Pržiti na malo jačoj vatri dok šampinjoni ne puste vodu, oko desetak minuta, dodati vodu i kocku od povrća i pustiti da krčka 20 minuta na srednjoj temperaturi.

4. Tada dodati balsamico i slatko vrhnje, provjeriti i, ako je potrebno, dodati još malo soli i bibera. Kuhati još 5 minuta i jelo je gotovo.