Sastojci:
1 kg lignji,
glavica luka,
čehne bijelog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
kašika maslaca,
300 g svježeg špinata,
200 g ricotta,
jaje,
kašika peršuna,
so,
biber,
pelati,
narezan limun na četvrtine.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 190 stepeni. Očistite lignje, odstranite krakove i sačuvajte ih. Dinstajte luk i bijeli luk na malo maslinovog ulja i na maslacu. Dodajte krakove pa dinstajte oko dvije minute. Dodajte špinat i još dinstajte. Ocijedite višak tekućine te ostavite špinat da se hladi.
2. U zdjeli izmiješajte sir, jaja, peršun i ohlađeni špinat. Dobro izmiješajte pa začinite. Napunite lignje smjesom i zatvorite ih čačkalicama. Poredajte u posudu za pečenje, dodajte paradajz te začinite. Pecite 40-45 minuta, a na kraju poslužite s komadima limuna.