Sastojci:

1 kg lignji,

glavica luka,

čehne bijelog luka,

2 kašike maslinovog ulja,

kašika maslaca,

300 g svježeg špinata,

200 g ricotta,

jaje,

kašika peršuna,

so,

biber,

pelati,

narezan limun na četvrtine.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 190 stepeni. Očistite lignje, odstranite krakove i sačuvajte ih. Dinstajte luk i bijeli luk na malo maslinovog ulja i na maslacu. Dodajte krakove pa dinstajte oko dvije minute. Dodajte špinat i još dinstajte. Ocijedite višak tekućine te ostavite špinat da se hladi.

2. U zdjeli izmiješajte sir, jaja, peršun i ohlađeni špinat. Dobro izmiješajte pa začinite. Napunite lignje smjesom i zatvorite ih čačkalicama. Poredajte u posudu za pečenje, dodajte paradajz te začinite. Pecite 40-45 minuta, a na kraju poslužite s komadima limuna.