Sastojci:

350 g tjestenine,

250 g zamrznutog graška,

500 g mljevenog junećeg mesa,

1 veća crvena paprika isjeckana na kocke,

6 dl paradajz sosa, 1 glavica crnog luka,

4 kašike maslinovog ulja,

pola veze peršuna,

so i biber.

Priprema:

1. U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputstvu sa pakovanja i procijedite. Obarite grašak i procijedite.

2. U šerpi u kojoj ste kuhali tjestenine zagrijte ulje na umjerenoj temperaturi i propržite meso oko 5 minuta. Potom dodajte sjeckani crni luk i papriku, te dinstajte desetak minuta, pa umiješajte paradajz sos.

3. Kuhajte oko 20 minuta na umjerenoj temperaturi. Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i grašak, posolite i pobiberite po želji i dobro promiješajte. Na kraju začinite sjeckanim peršunom i poslužite toplo.