Sastojci:

500 g mljevenog mesa,

5 krompira,

5 tikvica,

1 luk,

2 čehna bijelog luka,

1 kašika paradajz pirea,

ulje, 2 jaja,

150 ml pavlake,

so,

biber.

 

Priprema:

 

  1. Luk izrežite na kockice i izdinstajte u tavi. Dodajte meso i bijeli luk, posolite i pobiberite pa dinstajte dok ne bude napola gotovo. Dodajte kašiku paradajz pirea i podlijte sa malo vode. Kuhajte dok meso ne bude gotovo i ostavite da se malo ohladi.

 

  1. Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške. Tikvice ogulite, posolite i ostavite da se malo ocijede. Propržite ih u tavi s uljem dok ne porumene. Poredajte pola krompira u tepsiju, pospite mesom pa poredajte tikvice. Preko njih poredajte još jedan sloj krompira pa pospite ostatkom mesa i poredajte tikvice.

 

  1. Pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 220 stepeni. Umutite jaja sa pavlakom pa prelijte preko musake i zapecite još 15 minuta.