Sastojci:
500 g mljevenog mesa,
5 krompira,
5 tikvica,
1 luk,
2 čehna bijelog luka,
1 kašika paradajz pirea,
ulje, 2 jaja,
150 ml pavlake,
so,
biber.
Priprema:
- Luk izrežite na kockice i izdinstajte u tavi. Dodajte meso i bijeli luk, posolite i pobiberite pa dinstajte dok ne bude napola gotovo. Dodajte kašiku paradajz pirea i podlijte sa malo vode. Kuhajte dok meso ne bude gotovo i ostavite da se malo ohladi.
- Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške. Tikvice ogulite, posolite i ostavite da se malo ocijede. Propržite ih u tavi s uljem dok ne porumene. Poredajte pola krompira u tepsiju, pospite mesom pa poredajte tikvice. Preko njih poredajte još jedan sloj krompira pa pospite ostatkom mesa i poredajte tikvice.
- Pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 220 stepeni. Umutite jaja sa pavlakom pa prelijte preko musake i zapecite još 15 minuta.