Sastojci:

500 g „Ovako“ svježeg pilećeg filea

75 g „Ovako“ goveđeg pršuta

50 g krem sira

50 g sira trapista

1 stabljika mladog luka/prase

so

biber

Priprema:

  1. Pileći file izrežite na šnicle. Šnicle blago istucite čekićem za meso, pa ih posolite i pobiberite sa obje strane.

2. U zdjeli pomiješajte krem sir, narendani trapist i na sitne kružiće nasjeckan mladi luk ili prasu. Ovu smjesu stavljajte na sredinu svake šnicle, pa jednu po jednu urolajte pazeći da nadjev ostane u sredini.

3. Tako urolane pileće šnicle umotajte u tanko narezane kriške goveđeg pršuta, i ako je potrebno dodatno učvrstite čačkalicama. Poslažite u tepsiju i pecite u rerni na 190 stepeni oko pola sata.

4. Urolanu piletinu možete poslužiti u komadu, ili je možete narezati u male rolate i poslužiti uz rizi-bizi.