Sastojci:
600 g piletine po želji.
Za marinadu:
2 bjelanca,
2 kašike brašna,
kašika soja sosa,
2-3 čehna bijelog luka,
so,
biber,
univerzalni začin,
đumbir,
tucana ljuta paprika,
susam za posipanje.
Priprema:
1. Kratko umutite bjelanca pa dodajte soja sos. Isječeno meso posolite, pobiberite i namažite izgnječenim bijelim lukom.
2. Na tacnu stavite brašno pa meso dobro uvaljajte s obje strane. Poredajte ga u posudu s poklopcem i prelijte umućenim bjelancem sa soja sosom.
3. Protresite posudu da se marinada fino rasporedi pa ostavite u frižider da prenoći. Prilikom spremanja prvo dobro zagrijte tavu pa tek onda sipajte malo ulja i pržite meso s obje strane na jakoj vatri.
4. Kada porumeni, poprskajte ga s malo soja sosa i poklopite. Pržite još dvije do tri minute, sklonite s vatre pa dodajte malo đumbira, ljute paprike, začina po ukusu te pospite susamom.