Sastojci:
4 pileća bataka,
glavica crnog luka,
2 krompira,
2 zelene paprike,
pola kašike paradajz-pirea,
3 kašike ulja,
kašičica soli,
biber,
timijan,
mljevena paprika.
Priprema:
1. U dubokoj posudi pomiješajte ulje, paradajz-pire, so, biber, mljevenu papriku i timijan. U marinadu stavite batake, dobro ih natrljajte i ostavite da odstoje oko pola sata.
2. Nauljite vatrostalnu posudu i po dnu poredajte crni luk izrezan na deblje kriške. Paprike prepolovite, očistite od sjemenki pa izrežite polovine na dva do tri dijela. Potom ih rasporedite po luku, po njima poredajte krompir izrezan na deblje kriške, a potom batake.
3. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 250 stepeni. Potom skinite foliju i pecite još dvadesetak minuta, da sve porumeni.