Sastojci:

2-3 glavice crnog luka,

2-3 čehna bijelog luka,

4-5 tikvica,

2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi),

aleva paprika,

so,

biber,

kečap,

2 dl kisele pavlake.

Priprema:

1. Na ulju propržite crni luk, dodajte bijeli luk, a tikvice operite, isijecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamca, pa izdubljeni dio tikvica isjeckajte na kockice i dodajte u luk.

2. Pileće meso posebno skuhajte, isijecite na kockice i dodajte prethodnoj smjesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte alevu papriku, posolite i pobiberite.

3. Punite tikvice ovom smjesom, poredajte ih u vatrostalnu zdjelu ili pleh i prije pečenja ih prelijte kečapom. Kad budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratite u rernu da se još malo zapeku.