Sastojci:
6 tortilja,
crvena paprika,
maslinovo ulje,
sjeckani luk,
sitno sjeckana zelena paprika,
4 kašike pirea od paradajza,
2 sitno sjeckanje čili papričice,
80 g tvrdog sira.
Nadjev:
Zapečeni grah,
pečena piletina,
ribani sir,
mrkva,
zelena salata.
Priprema:
1. Premažite crvenu papriku uljem i pecite u zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta dok kožica ne pocrni. Prekrijte je krpom, ostavite neka se ohladi te ogulite.
2. Izmiksajte papriku u blenderu. U tavi na ulju dinstajte luk, zelenu papriku, origano i pire od paradajza. Umiješajte pire od crvene paprike, sjeckanu papričicu i tvrdi sir.
3. Pecite tortille u zagrijanoj tavi bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi. Nadjenite tortille prema želji zapečenim meksičkim grahom ili komadima začinjene piletine te pospite ribanim sirom, ribanom mrkvom i sjeckanom zelenom salatom. Poslužite uz umak od paprike.