Zapečene tortilje za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

6 tortilja,

crvena paprika,

maslinovo ulje,

sjeckani luk,

sitno sjeckana zelena paprika,

4 kašike pirea od paradajza,

2 sitno sjeckanje čili papričice,

80 g tvrdog sira.

Nadjev:

Zapečeni grah,

pečena piletina,

ribani sir,

mrkva,

zelena salata.

Priprema:

1. Premažite crvenu papriku uljem i pecite u zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta dok kožica ne pocrni. Prekrijte je krpom, ostavite neka se ohladi te ogulite.

2. Izmiksajte papriku u blenderu. U tavi na ulju dinstajte luk, zelenu papriku, origano i pire od paradajza. Umiješajte pire od crvene paprike, sjeckanu papričicu i tvrdi sir.

3. Pecite tortille u zagrijanoj tavi bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi. Nadjenite tortille prema želji zapečenim meksičkim grahom ili komadima začinjene piletine te pospite ribanim sirom, ribanom mrkvom i sjeckanom zelenom salatom. Poslužite uz umak od paprike.

Preporučujemo