Sastojci:
6 većih krompira,
3 tikvice srednje veličine,
1/4 šoljice maslinovog ulja,
2 kašičice soli,
kašičica bibera,
ruzmarin,
timijan,
bosiljak.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 200 stepeni. Ogulite krompir pa narežite i njega i tikvice na veće komade. Stavite krompir u posudu za pečenje i poprskajte maslinovim uljem. Dobro posolite i pobiberite, dodajte ruzmarin, timijan i bosiljak. Ubacite u rernu i pustite da se peče 40 minuta.
- Provjerite viljuškom da li je krompir dovoljno omekšao – treba biti pečen tako da viljuška bez problema prolazi kroz sredinu.
- Rasporedite tikvice po krompiru i sve dobro protresite tako da se i tikvice namaste uljem. Prema potrebi dodajte još malo začina. Vratite u rernu i pecite još deset minuta. Ugasite rernu i ostavite jelo unutra još pet minuta.