Sastojci: 800 g krompira, 500 ml mlijeka, so, biber, muškatni oraščić, malo kajenske paprike, 500 g telećeg filea, kašičica crvene mljevene paprike, 2 kašike margarina, crvena paprika, 4 struka mladog luka, 50 g rendanog parmezana, 100 g rendanog ementalera, listići bosiljka.
Priprema:
1. Ogulite krompir, operite ga i isijecite na kriške. U loncu zagrijte mlijeko, dodajte so, biber, kajen papriku i muškatni oraščić pa 5 minuta kuhajte krompir. Izvadite, oceijdite i stavite sa strane. Rernu zagrijte na 200 stepeni.
2. Operite i osušite meso pa ga isijecite na 1 cm debele šnicle. Istrljajte ih crvenom mljevenom paprikom, biberom i solju. U tavi istopiti margarin i na njemu ispržite meso sa svih strana.
3. Operite papriku, prepolovite je, izvadite sjemenke i isijecite na uske trake. Očistite mladi luk i isijecite na kolutove. Margarinom podmažite vatrostalnu posudu pa u slojevima redajte meso, krompir, papriku i mladi luk.
4. Mlijeko pomiješajte s parmezanom i rendanim ementalerom i prelijte poslagane sastojke. Pecite u rerni 30 minuta. Izvadite i pospite listićima bosiljka.