Sastojci: 8 glavica luka, 500 g mljevene junetine ili janjetine, 20 g riže, 1 dl ulja, kašika brašna, 100 g kajmaka, kašika pirea od paradajza, sirće, mljevena crvena paprika, so, biber, peršun.
Priprema:
1. Očistite glavice luka od ljuske te ih kuhajte u vodi sa sirćetom oko pet minuta. Nožem odsijecite vrh i ostavite da se malo ohladi. Izvlačite slojeve luka u komadima ili izdubite kašičicom sredinu.
2. Pomiješajte mljeveno meso, rižu, so, biber i kašičicu sjeckanog peršuna. Smjesom punite glavice luka i nadjevene složite u pleh za pečenje.
3. Na ulju popržite brašno. Kad se zažuti, dodajte pire od paradajza, mljevenu papriku i kajmak te podlijte s malo tople vode. Prelijte preko punjenog luka i pecite na 150 stepeni oko 40 minuta. Posudu tokom pečenja lagano potresite. Pred kraj poprskajte s malo sirćeta ili limunovog soka.