Sastojci:
4 očišćene pastrmke (svaka oko 200 g),
200 g vrganja,
50 g luka,
3 čehna bijelog luka,
kašika fino sjeckanog svježeg peršuna,
pola dcl maslinovog ulja.
Priprema:
1. Pastrmku pažljivo očistiti i izvaditi joj kost tako da je što manje oštetite. Vrganje narezati i prodinstati na luku, zajedno s bijelim lukom i peršunom. Kada su vrganji gotovi njima napuniti pastrmke.
2. Tako punjene pastrmke mogu se peći na roštilju ili u grill-tavi. Ako imate prilike za roštilj, pastrmke pecite na zagrijanoj rešetki. Dok se peku, često ih premazujte uljem.
3. Ako se ipak odlučite za tavu, zagrijte ulje na umjerenoj temperaturi, pa ih pecite dok ne porumene s obje strane. Pečene pastrmke servirajte uz kuhani krompir koji ste posuli peršunom.