Sastojci:
600 g fileta oslića debljine 2,5 cm – bez kožice,
60 g sjemenki susama (crnih i bijelih),
60 g chia sjemenki,
umućeno bjelance,
500 g mladog špinata,
250 g bijele rotkve (ili rotkovica) – isjeckane na kockice,
2 struka mladog luka,
18 čeri paradajza,
maslinovo ulje,
so i biber.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Filete oslića isijecite na 16 kocki. U zdjeli pomiješajte chia sjemenke s crnim i bijelim susamom. U drugoj zdjeli pomiješajte kocke oslića i umućeno bjelance, potom iscijedite komade ribe i uvaljajte ih u mješavinu sjemenki.
2. Poredajte po četiri kocke na četiri štapića za ražnjiće i stavite u pleh obložen masnim papirom. Posolite i pobiberite i pecite 12-15 minuta.
3. U međuvremenu u zdjeli pomiješajte očišćeni špinat, kockice bijele rotkve, sjeckani mladi luk i čeri paradajz. Posolite, pobiberite, začinite uljem, promiješajte i podijelite u četiri porcije. Dodajte pečenu ribu i poslužite.