Zdravo jelo: Pastrmke nadjevene špinatom

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 pastrmke,

20 g maslaca,

2 čehna bijelog luka,

20 g krušnih mrvica,

2 kašičice biljnog začina,

100 g pavlake,

2 kašike ulja,

50 g suhog mesa,

60 g luka,

200 g špinata,

so.

Priprema:

1. Pastrmke očistite, operite, pa osušite papirnatim ubrusom. Špinat operite, narežite na rezance, posolite i ostavite neka stoji 15-ak minuta.

2. Špinat zatim ocijedite (rukama) i stavite u posudu. Nasjeckani luk i suho meso narezano na kockice, kratko popecite i dodajte špinatu.

3. Toj smjesi dodajte još i pavlaku, krušne mrvice, biljni začin i protisnuti bijeli luk, pa sve dobro izmiješajte i nadjenite pastrmke.

4. Ovako pripremljene pastrmke stavite na nauljeni pleh, malo ih posolite, premažite rastopljenim maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20-30 minuta.

Preporučujemo