Sastojci:
4 pastrmke,
20 g maslaca,
2 čehna bijelog luka,
20 g krušnih mrvica,
2 kašičice biljnog začina,
100 g pavlake,
2 kašike ulja,
50 g suhog mesa,
60 g luka,
200 g špinata,
so.
Priprema:
1. Pastrmke očistite, operite, pa osušite papirnatim ubrusom. Špinat operite, narežite na rezance, posolite i ostavite neka stoji 15-ak minuta.
2. Špinat zatim ocijedite (rukama) i stavite u posudu. Nasjeckani luk i suho meso narezano na kockice, kratko popecite i dodajte špinatu.
3. Toj smjesi dodajte još i pavlaku, krušne mrvice, biljni začin i protisnuti bijeli luk, pa sve dobro izmiješajte i nadjenite pastrmke.
4. Ovako pripremljene pastrmke stavite na nauljeni pleh, malo ih posolite, premažite rastopljenim maslacem i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20-30 minuta.