Sastojci:
500 g junećih šnicli,
1 crvena i 1 zelena paprika,
1 luk,
2 mrkve,
2 krompira,
malo brašna,
so, biber,
začin od povrća,
mljevena ljuta paprika,
100 ml bijelog vina,
2 kašike kiselog vrhnja,
malo ulja.
Priprema:
- Šnicle operite i posušite. U brašno umiješajte so, biber, začin od povrća i mljevenu papriku. Šnicle uvaljajte u pripremljenu mješavinu i pržite ih 1 minutu u tavi. Zatim ih prebacite u ekspres lonac, zalijte vinom i vodom, dodajte ustinjenu papriku, mrkvu i krompir pa kuhajte poklopljeno 15 minuta.
- U međuvremenu na ulju propržite sitno sjeckani luk pa mu primiješajte sadržaj iz lonca. Dodajte vrhnje i kratko prodinstajte u novoj posudi da se sadržaj sjedini. Umiješajte kiselo vrhnje i poslužite odmah.