Sastojci: 

 

500 g junećih šnicli,

1 crvena i 1 zelena paprika,

1 luk,

2 mrkve,

2 krompira,

malo brašna,

so, biber,

začin od povrća,

mljevena ljuta paprika,

100 ml bijelog vina,

2 kašike kiselog vrhnja,

malo ulja.

 

Priprema: 

 

  1. Šnicle operite i posušite. U brašno umiješajte so, biber, začin od povrća i mljevenu papriku. Šnicle uvaljajte u pripremljenu mješavinu i pržite ih 1 minutu u tavi. Zatim ih prebacite u ekspres lonac, zalijte vinom i vodom, dodajte ustinjenu papriku, mrkvu i krompir pa kuhajte poklopljeno 15 minuta.

 

  1. U međuvremenu na ulju propržite sitno sjeckani luk pa mu primiješajte sadržaj iz lonca. Dodajte vrhnje i kratko prodinstajte u novoj posudi da se sadržaj sjedini. Umiješajte kiselo vrhnje i poslužite odmah.