Sastojci:
3 patlidžana,
2 kašike maslinovog ulja,
1 glavica luka,
2 čehna bijelog luka,
1 kašičica paradajza,
8 oguljenih paradajza,
malo cimeta.
04
- Patlidžane prepolovite i isjeckajte im sredinu. Posolite i ostavite 15 minuta da stoje. Zagrijte rernu, patlidžane posušite i poredajte u tepsiju. Nauljite ih i ostavite 20 minuta da se peku, povremeno zalijevajući uljem.
- Kada se ohlade, izvadite meso patlidžana i stavite sa strane. Luk izdinstajte, dodajte bijeli luk i cimet i pržite jednu minutu. Dodajte meso iz patlidžana. Dodaje i isjeckan paradajz.
- Kuhajte 10 minuta, dodajući po potrebimalo ulja. Na kraju dodajte peršun.
- Polovine patlidžana poredajte po tepsiji i uspite u njih pripremljenu smjesu i poprskajte uljem. Pecite 15 minuta na 200 stepeni.