Sastojci:
2 batata,
3 jabuke,
500 g mrkve,
240 ml kuhanog slanutka,
1 čehno bijelog luka,
2 ljutike,
1 cm svježeg đumbira,
1 čili,
10 g mljevenih badema,
maslinovo ulje,
1 l pilećeg temeljca,
5-6 listova svježe kadulje,
so i
biber.
Priprema:
1. Bijeli luk očistiti i narezati na listiće. Ljutiku ogulite i usitnite. Korijen đumbira ogulite i naribajte. 5-6 listova svježe kadulje sitno nasjeckajte. Čili očistite od sjemenki i nasjeckajte. Mrkve oguliti i narezati na kolutiće, batat ogulite i narežite. Kiselkaste jabuke ogulite i narežite na kockice. Slanutak isperite i ocijedite.
2. U velikoj posudi na maslinovom ulju popržite luk, dodajte batat i bijeli luk i pirjajte 5 minuta. Dodajte čili i đumbir, promiješajte pa dodajte jabuke, mrkvu, slanutak i kadulju. Podlijte temeljcem, posolite i pobiberite.
3. Kuhajte oko 30 minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Štapnim mikserom izmiksajte supu u glatku kašu i dodajte mljevene bademe.