Sastojci:

 

50 dkg kokošijeg mesa,

10 dkg mrkve,

5 dkg celera,

5 dkg peršunovog korijena,

10 dkg bamije,

2 dkg riže,

2 dl kiselog vrhnja,

3 žumanca,

so, limunov sok.

 

Priprema:

 

  1. Oprano kokošije meso zalijte hladnom vodom i stavite da se kuha. Dodajte so, očišćeno povrće i lagano kuhajte. Kada je meso mekano, odvojite ga od kostiju, supu procijedite, a meso i povrće izrežite na komadiće.

 

  1. Posebno skuhajte rižu i ocijeđenu dodajte čorbi. Bamiju najprije namočite u vreloj vodi pa je dodajte čorbi. Čorbu kuhajte još nekoliko minuta, po potrebi je dosolite.

 

  1. Šerpu skinite s vatre da supa prestane vreti i zgusnite je kiselim vrhnjem i žumancima. Kada se čorba jednom zgusne, više ne smije zakuhavati, jer može brzo zagorjeti.