Sastojci:
50 dkg kokošijeg mesa,
10 dkg mrkve,
5 dkg celera,
5 dkg peršunovog korijena,
10 dkg bamije,
2 dkg riže,
2 dl kiselog vrhnja,
3 žumanca,
so, limunov sok.
Priprema:
- Oprano kokošije meso zalijte hladnom vodom i stavite da se kuha. Dodajte so, očišćeno povrće i lagano kuhajte. Kada je meso mekano, odvojite ga od kostiju, supu procijedite, a meso i povrće izrežite na komadiće.
- Posebno skuhajte rižu i ocijeđenu dodajte čorbi. Bamiju najprije namočite u vreloj vodi pa je dodajte čorbi. Čorbu kuhajte još nekoliko minuta, po potrebi je dosolite.
- Šerpu skinite s vatre da supa prestane vreti i zgusnite je kiselim vrhnjem i žumancima. Kada se čorba jednom zgusne, više ne smije zakuhavati, jer može brzo zagorjeti.