Begova čorba za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g kokošijeg mesa,

100 g mrkve,

50 g celera,

50 g peršunovog korijena,

100 g bamije,

20 g riže,

2 dl kiselog vrhnja,

3 žumanca,

so,

limunov sok
Priprema:
1. Oprano kokošije meso zalijemo hladnom vodom i kuhamo. Dodamo so, očišćeno povrće i polako kuhamo. Kad je meso mekano, odvojimo ga od kostiju, juhu procijedimo, a meso i povrće izrežemo na komadiće.
2. Posebno skuhamo rižu i ocijeđenu dodamo čorbi. Bamiju najprije namočimo u vreloj vodi i također dodamo čorbi. Čorbu kuhamo još nekoliko minuta, zakiselimo je i po potrebi dosolimo. Lonac skinemo s vatre i juhu zgusnemo s kiselim vrhnjem i žumancima.
3. Kada se čorba jednom zgusne, više se ne smije kuhati, jer može vrlo brzo zagorjeti za dno lonca.

Preporučujemo