Sastojci:

 

1 kg krompira,

250 g mljevenog mesa,

100 g suhog mesa,

2 glavice crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

so, biber,

suhi začin,

2 jaja,

šolja mlijeka.

 

Priprema:

 

  1. Sitno nasjeckajte suho meso i propržite ga, dodajte isjeckani luk i bijeli luk pa mljeveno meso. Promiješajte i malo pržite pa začinite prema ukusu. Meso treba pržiti samo da primi okus začina.

 

  1. Krompir ogulite i isijecite na kolutove. Vatrostalnu posudu pouljite pa poredajte krompir, a preko njega rasporedite nekoliko kašika pripremljenog mesa. Redajte naizmjenično krompir i meso, uz dodatak začina. Završni sloj je krompir. Umutite jaja, dodajte mlijeko i promiješajte. Prelijte time jelo i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.