Sastojci:
300 g mljevenog mesa,
200 g tjestenine po želji,
1 čehna bijelog luka,
200 ml sosa od paradajza,
3 kašike kečapa,
1 kašičica suhog bosiljka,
pola kašičice sušenog celera,
2 kašike sitno sjeckanog svježeg peršuna,
3 kašike rendanog parmezana,
pola glavice luka,
5 kašika crnog vina.
Priprema:
1. Pripremite dublju tavu u kojoj ćete dinstati meso i na malo ulja prodinstajte sitno sjeckani crni luk pa zatim dodajte i jedno čehno bijelog luka.
2. Nakon dvije minute, dodajte mljeveno meso i sve zajedno dinstajte na srednjoj temperaturi oko pet minuta. Potom dodajte sos od paradajza, kečap i crno vino, poklopite i ostavite da se krčka dok meso ne bude gotovo.
3. Dodajte sve ostale sastojke osim parmezana. Tjesteninu koju ste prethodno obarili, rasporedite u tanjire pa dodajte gotov sos od mesa i svaku porciju obilno pospite parmezanom.