Brza tjestenina za sve prilike

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g mljevenog mesa,

200 g tjestenine po želji,

1 čehna bijelog luka,

200 ml sosa od paradajza,

3 kašike kečapa,

1 kašičica suhog bosiljka,

pola kašičice sušenog celera,

2 kašike sitno sjeckanog svježeg peršuna,

3 kašike rendanog parmezana,

pola glavice luka,

5 kašika crnog vina.

Priprema:

1. Pripremite dublju tavu u kojoj ćete dinstati meso i na malo ulja prodinstajte sitno sjeckani crni luk pa zatim dodajte i jedno čehno bijelog luka.

2. Nakon dvije minute, dodajte mljeveno meso i sve zajedno dinstajte na srednjoj temperaturi oko pet minuta. Potom dodajte sos od paradajza, kečap i crno vino, poklopite i ostavite da se krčka dok meso ne bude gotovo.

3. Dodajte sve ostale sastojke osim parmezana. Tjesteninu koju ste prethodno obarili, rasporedite u tanjire pa dodajte gotov sos od mesa i svaku porciju obilno pospite parmezanom.

Preporučujemo