Sastojci: 

 

900 g janjetine,

200 g maslaca,

500 g crvenog luka,

300 g paradajza,

300 g paprika babura,

15 g soli,

5 g bibera,

1 kesica cimeta,

1 vezica peršuna,

1 jaje.

 

Priprema: 

 

  1. Meso operite, posušite i isjecite na krupnije trake. U dubljoj posudi zagrijte dio maslaca pa dodajte meso i pržite dok ne potamni, a u drugu posudu stavite drugi dio maslaca i u njemu pržite isjeckani crveni luk. Kada je luk napola pržen, umiješajte ga sa mesom i nastavite dinstati.

 

  1. Paprike očistite, izrežite na krupnije rezance i dodajte u posudu s mesom i lukom. Kada je jelo već gotovo, dodajte izrezani paradajz, sitno isjeckan peršunov list, biber, cimet i so, pa sve dobro izmiješajte i po potrebi dodaje vode.

 

  1. Papir za pečenje stavite u vatrostalnu posudu pa ćevab ravnomjerno rasporedite. Ćoškove papira skupite na vrhu, po rubovima premažite umućenim jajetom i zatvorite. Stavite sve zajedno u rernu da se zapeče na umjerenoj temperaturi petnaestak minuta.