Sastojci:

4 velika patlidžana,

2 glavice luka,

1 kg mljevenog mesa,

2 čehna bijelog luka,

brašno,

so,

biber,

2 jaja,

4 kašike milerama,

2 kašike paradajz pirea,

1,5 čaša vode.

 Priprema:

1. Patlidžan očistite, izrežite na kriške i ostavite posoljen da malo odstoji.

2. Obrišite ga kuhinjskim papirom, uvaljajte u brašno i pecite u pouljenoj tepsiji u maksimalno zagrijanoj rerni 15-ak minuta s jedne i isto toliko s druge strane.

3. Sitno isjeckajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte meso, bijeli luk, paradajz pire i vodu te dinstajte dok ne bude gotovo.

4. U namašćenu tepsiju prvo poredajte sloj patlidžana pa sloj mesa i redajte dok ne potrošite smjesu. Pecite 20-ak minuta na 180 stepeni.

5. Umutite jaja i mileram te posolite i zalijte gotovu musaku.
Pecite još 20 minuta dok ne porumeni.