Sastojci:
60 dkg janjetine,
2 glavice luka,
10 dkg maslaca,
4 paradajza,
1 kašičica koncentrata od paradajza,
10 dkg šampinjona,
1 čehne bijelog luka,
2 lovorova lista,
so, biber,
po želji malo limunovog soka.
Priprema:
- Janjetinu izrežite na kockice. Nasjeckajte luk, a šampinjone narežite na listiće. Paradajz prelijte kipućom vodom i ogulite te nasjeckajte na komadiće. Nasjeckajte bijeli luk.
- Na maslacu kratko prepržite kockice janjetine. Izvadite ih i ostavite na hladnom.
Na ulje stavite luk, šampinjone i paradajz, koncentrat paradajza pa dodajte meso i bijeli luk. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list.
- Promiješajte i dinstajte dok meso ne omekša. Prema želji dodajte malo limunovog soka.