Sastojci:

 

60 dkg janjetine,

2 glavice luka,

10 dkg maslaca,

4 paradajza,

1 kašičica koncentrata od paradajza,

10 dkg šampinjona,

1 čehne bijelog luka,

2 lovorova lista,

so, biber,

po želji malo limunovog soka.

 

Priprema:

 

  1. Janjetinu izrežite na kockice. Nasjeckajte luk, a šampinjone narežite na listiće. Paradajz prelijte kipućom vodom i ogulite te nasjeckajte na komadiće. Nasjeckajte bijeli luk.

 

  1. Na maslacu kratko prepržite kockice janjetine. Izvadite ih i ostavite na hladnom.

Na ulje stavite luk, šampinjone i paradajz, koncentrat paradajza pa dodajte meso i bijeli luk. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list.

 

  1. Promiješajte i dinstajte dok meso ne omekša. Prema želji dodajte malo limunovog soka.