Sastojci:
400 g janjećeg buta bez kostiju,
1 crni luk,
1 čehno bijelog luka,
so,
pola kašičice korijandera,
1 kašika sorćeta,
ruzmarin,
biber u zrnu.
1 kašika maslinovog ulja,
10 g grođica,
2 kašičice grožđica,
2 kašičice aleve paprike,
pinjoli,
1 kašika paradajiz pirea.
Priprema:
1. Očistite crni i bijeli luk. Crni luk isijecite na kolutove, bijeli luk usitnite sa solju, a korijander, ruzmarin i biber grubo usitnite u avanu. Pomiješajte sve sastojke pa dodajte sirće i promiješajte.
2. Meso isijecite na sitnije kocke, uvaljajte ga u marinadu, pritisnite i ostavite da odstoji preko noći. Nanižite meso na ražnjiće i ispecite na roštilju ili u gril tavi.
3. Preostaloj marinadi dodajte maslinovo ulje, grožđice, alevu papriku, pinjole i paradajiz pire. Dobro promiješajte i kuhajte lagano dok ne dobijete sos željene gustine.
4. Poslužite janjeće ražnjiće u marinadi sa kuhanom rižom i sosom.