Janjeći ražnjići u marinadi

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g janjećeg buta bez kostiju,

1 crni luk,

1 čehno bijelog luka,

so,

pola kašičice korijandera,

1 kašika sorćeta,

ruzmarin,

biber u zrnu.

1 kašika maslinovog ulja,

10 g grođica,

2 kašičice grožđica,

2 kašičice aleve paprike,

pinjoli,

1 kašika paradajiz pirea.

Priprema:

1. Očistite crni i bijeli luk. Crni luk isijecite na kolutove, bijeli luk usitnite sa solju, a korijander, ruzmarin i biber grubo usitnite u avanu. Pomiješajte sve sastojke pa dodajte sirće i promiješajte.

2. Meso isijecite na sitnije kocke, uvaljajte ga u marinadu, pritisnite i ostavite da odstoji preko noći. Nanižite meso na ražnjiće i ispecite na roštilju ili u gril tavi.

3. Preostaloj marinadi dodajte maslinovo ulje, grožđice, alevu papriku, pinjole i paradajiz pire. Dobro promiješajte i kuhajte lagano dok ne dobijete sos željene gustine.

4. Poslužite janjeće ražnjiće u marinadi sa kuhanom rižom i sosom.

 

Preporučujemo