Sastojci:

1 kg mljevene janjetine,
4 jajeta,
2 glavice crnog luka,
2 čehna bijelog luka,
so, biber, kašika pirea od paradajza,
2 kašike sitno sjeckanog peršuna,
25 g putera.

Priprema:

 

  1. Isjeckajte luk i pržite na rastopljenom maslacu dok ne porumeni. Dodajte meso, dobro promiješajte i pržite nekoliko minuta. Čim meso pusti sok dodajte pire od paradajza i isjeckan bijeli luk pa nastavite pržiti dok ne uvri sav sok.

 

  1. Posolite, pobiberite, dodajte peršun, izmiješajte, pa smjesu sipajte u vatrostalnu posudu podmazanu s malo putera. Smjesu poravnajte pa kašikom napravite udubljenja. U svako udubljenje razbijte jaje i zapecite u zagrijanoj rerni kratko, tek toliko da se stegnu bjelanca. Pospite peršunom i služite toplo.