Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Janjetina s lukom

po Vasa kuharica 15/05/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 750 g janjećeg mesa, 1 kg mladog crnog luka, 250 g mladog bijelog luka, 100 ml ulja, 1 jaje, 1 čaša kiselog mlijeka, 1 kašika brašna, 1 kašičica mljevene paprika, peršunov list, mljeveni biber, so.

Priprema:

1. Meso operate, izrežite na komade, posolite i stavite u šerpu. Dodjte očišćen, opran i na komade duge 2 centimetra isječen crni i bijeli luk pa sve prelijte uljem.
2. Stavite šerpu na šporet, poklopite i kuhajte na tihoj vatri. Pazite da jelo ne zagori. Povremeno dolijte malo vode.
3. Kašiku brašna razmutite u malo vode, dodajte kašičicu mljevene paprike i sipajte u jelo. Zatim jelo posolite po ukusu i dodajte malo bibera.
4. Prelijte mješavinom jaja i mlijeka, pospite sjeckanim peršunovim listom i zapecite u zagrijanoj rerni da se uhvati korica.

 

janjetinaLukulje

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh