Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Juha od crvenog korjenastog povrća

po Vasa kuharica 28/01/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 3 cvekle, 3 kelerabe, 2 pastranjaka, 3 velike mrkve, 2 ljutike, 1 kašičica svježeg đumbira, tri četvrtine šalice jabukovog sirćeta, 8 šolja vode.

Priprema:

1. Ogulite i nasjeckajte ljutike te razdvojite prstenove. Ogulite i nasjeckajte đumbir na tanke komadiće. Đumbir i luk stavite u lonac, prelijte s malo vode, malo pojačajte vatru i pustite da se dinsta dok pripremate ostatak namirnica. Ovaj postupak juhi će dati dodatnu notu okusa – ako voda ispari, dodajte još malo.

2. Nasjeckajte svo korjenasto povrće na otprilike jednako velike komadiće. Povrće ubacite u lonac s đumbirom i lukom te dodajte vode, ali ne skroz do vrha kako juha ne bi prekipjela. Dodajte sirće i promiješajte.

3. Juhu ostavite da se na srednje jakoj vatri kuha sve dok repa potpuno ne omekša, a juha dobije roza-crvenu boju.

 

cveklaLjutikaMrkva

Preporučujemo

Pileća juha s azijskim rezancima

16/05/2022

Pileća juha s tortiljama

09/05/2022

Sulejmanova juha

08/05/2022

Ukusna supa s knedlama

02/05/2022

Vitaminsko šarenilo

24/04/2022

Supa od gljiva za iftar

23/04/2022

Supa od gljiva za iftar

21/04/2022

Ajran supa za iftar

19/04/2022

Pileća juha s tortiljama

18/04/2022

Supa od pečenog paradajza

14/04/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh