Sastojci: 3 cvekle, 3 kelerabe, 2 pastranjaka, 3 velike mrkve, 2 ljutike, 1 kašičica svježeg đumbira, tri četvrtine šalice jabukovog sirćeta, 8 šolja vode.
Priprema:
1. Ogulite i nasjeckajte ljutike te razdvojite prstenove. Ogulite i nasjeckajte đumbir na tanke komadiće. Đumbir i luk stavite u lonac, prelijte s malo vode, malo pojačajte vatru i pustite da se dinsta dok pripremate ostatak namirnica. Ovaj postupak juhi će dati dodatnu notu okusa – ako voda ispari, dodajte još malo.
2. Nasjeckajte svo korjenasto povrće na otprilike jednako velike komadiće. Povrće ubacite u lonac s đumbirom i lukom te dodajte vode, ali ne skroz do vrha kako juha ne bi prekipjela. Dodajte sirće i promiješajte.
3. Juhu ostavite da se na srednje jakoj vatri kuha sve dok repa potpuno ne omekša, a juha dobije roza-crvenu boju.