Sastojci:
1 kg krompira,
500 grama mljevenog mesa,
2 glavice crnog luka,
nekoliko čehni bijelog luka,
1 veza peršuna,
1 šaka prezli,
2 kašike paradajza iz tube,
začini: so, biber, aleva paprika, cimet, 2-3 jaja.
Priprema:
1. Krompir oguliti i isjeći ga na tanke šnite po dužini ili širini, u zavisnosti od veličine krompira.
2. Mljeveno meso izmiješati sa sitno isjeckanim crnim i bijelim lukom, pa dodati ostale sastojke. Na kraju dodati 2-3 jaja da bi se dobila homogena masa, koju treba dobro izmiješati.
3. Uzeti krišku krompira, na nju staviti masu od mesa i rastanjiti je duž cijele šnite, pa poklopiti drugom šnitom krompira iste veličine i napraviti lijepo oblikovan sendvič od krompira i mesa.
4. Krajeve ovako spremljenih šnita umakati u smjesu za pohovanje i prezle. Pržiti na ulju: najprije na jakoj vatri, a zatim smanjiti vatru i pažljivo okretati šnite. Šnite se po želji mogu preliti sa malo kečapa.