Lagano i zdravo: Varivo od kelja

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 kg kelja,

300 g krompira,

4 osrednje mrkve,

kašičica univerzalnog začina,

so,

mljeveni biber,

40 g suhog mesa,

40 g crnog luka,

20 g brašna,

2 čehna bijelog luka,

kim po želji.

Priprema:
1. Glavicu kelja rasijecite na 4 dijela, odstranite oštećene i čvrste komade, a potom ga isjeckajte na široke rezance.
2. Krompir i mrkvu ogulite pa isijecite na kocke. Sve stavite u posudu s vrućom vodom, pospite univerzalnim začinom, posolite, pa posudu poklopite i kuhajte.
3. Posebno na zagrijanom ulju lagano propržite isjeckano meso i crni luk pa dodajte povrću da se kuha.
4. Pred kraj kuhanja umiješajte brašno razmućeno u malo vode, isjeckani bijeli luk, biber i sjeckani kim.

Preporučujemo