Sastojci:

 

600 g junetine,

3-4 krompira,

3-4 mrkve,

1 korijen peršuna,

peršunov list,

1 korijen celera,

2 luka,

2-3 čehna bijelog luka,

1-2 mlada luka,

1 kašičica slatke mljevene crvene paprike ili malo čilija,

1 kašičica mljevenih sjemenki koromača,

so i biber,

maslinovo ulje.

 

Priprema:

 

  1. Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani luk dok ne postane staklast, a potom dodajte na kockice nasjeckanu junetinu i kratko je propržite.

 

  1. U šerpu zatim stavite nasjeckan peršun i celer te peršunov list I bijeli luk. Podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte na laganoj vatri oko sat i po, dok meso ne omekša.

 

  1. Dvadesetak minuta prije kraja kuhanja u šerpu dodajte na deblje kolutove nasjeckanu mrkvu i krompir, crvenu papriku, koromač pa kuhajte dok se povrće i meso do kraja ne skuhaju i okusi ne sjedine. Začinite solju i biberom

pa dodajte malo čilija (ako volite ljuto).

 

  1. Servirajte s nasjeckanim mladim lukom