Sastojci:
600 g junetine,
3-4 krompira,
3-4 mrkve,
1 korijen peršuna,
peršunov list,
1 korijen celera,
2 luka,
2-3 čehna bijelog luka,
1-2 mlada luka,
1 kašičica slatke mljevene crvene paprike ili malo čilija,
1 kašičica mljevenih sjemenki koromača,
so i biber,
maslinovo ulje.
Priprema:
- Na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani luk dok ne postane staklast, a potom dodajte na kockice nasjeckanu junetinu i kratko je propržite.
- U šerpu zatim stavite nasjeckan peršun i celer te peršunov list I bijeli luk. Podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte na laganoj vatri oko sat i po, dok meso ne omekša.
- Dvadesetak minuta prije kraja kuhanja u šerpu dodajte na deblje kolutove nasjeckanu mrkvu i krompir, crvenu papriku, koromač pa kuhajte dok se povrće i meso do kraja ne skuhaju i okusi ne sjedine. Začinite solju i biberom
pa dodajte malo čilija (ako volite ljuto).
- Servirajte s nasjeckanim mladim lukom