Sastojci:

 

500 g krompira,

350 g mljevenog mesa,

crni luk,

mrkva,

2 crvene paprike,

100 g graška,

500 ml vrele vode,

200 g pasiranog paradajza,

50 ml vrhnja za kuhanje,

suhi začin,

peršun,

začinska paprika, biber.

 

Priprema:

 

  1. Izrežite krompir na četvrtine, luk što sitnije, mrkvu na kocke, papriku po želji. U šerpi zagrijte ulje, propržite mljeveno meso i začinite ga. Dodajte mu crni luk i pustite da se dobro uprži, stalno miješajući. Potom dodajte krompir, pa opet miješajte nekoliko minuta pa stavite pasirani paradajz, peršun i mrkvu. Po potrebi sipajte vodu i pustite da se dinsta 15 minuta.

 

  1. Dodajte začinsku papriku, prea potrebi još začinite, sipajte preostalu vodu, vrhnje za kuhanje i ostavite da se krčka na laganoj temperaturi dok krompir ne bude gotov.