Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Musaka od povrća

po Vasa kuharica 05/03/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci (4 osobe):

 

1 kg krompira,

5 mrkvica,

1 tikvica,

brokula,

1,5 l mlijeka,

gustin,

suhi začin, so, biber,

parmezan,

muškatni oraščić,

2 čehna bijelog luka,

2 paradajza.

 

Priprema:

 

  1. Na vrućem maslacu popržite gustin,  tu smjesu dodajte u već prethodno zagrijano mlijeko (sa soli, biberom i muškatnim oraščićem). Miješajte dok ne dobijete finu kremastu smjesu.

 

2.Svaku očišćenu namirnicu (krompir, mrkvicu, brokulu i tikvicu), cijelu ili u komadima, treba pokuhati u slanoj vodi.

 

  1. Nakon kuhanja povrće ostavite nekoliko minuta da se ohladi, ukoliko je potrebno isijecite, pa složite u vatrostalnu posudu.

 

  1. Bešamel sos ravnomjerno prelijte preko povrća i na to dodajte naribani parmezan.

 

  1. Sve zajedno pecite na 200 stepeni, 30 minuta.
bijeli lukKrompirMrkvaparadajztikvice

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh