Sastojci (4 osobe):
1 kg krompira,
5 mrkvica,
1 tikvica,
brokula,
1,5 l mlijeka,
gustin,
suhi začin, so, biber,
parmezan,
muškatni oraščić,
2 čehna bijelog luka,
2 paradajza.
Priprema:
- Na vrućem maslacu popržite gustin, tu smjesu dodajte u već prethodno zagrijano mlijeko (sa soli, biberom i muškatnim oraščićem). Miješajte dok ne dobijete finu kremastu smjesu.
2.Svaku očišćenu namirnicu (krompir, mrkvicu, brokulu i tikvicu), cijelu ili u komadima, treba pokuhati u slanoj vodi.
- Nakon kuhanja povrće ostavite nekoliko minuta da se ohladi, ukoliko je potrebno isijecite, pa složite u vatrostalnu posudu.
- Bešamel sos ravnomjerno prelijte preko povrća i na to dodajte naribani parmezan.
- Sve zajedno pecite na 200 stepeni, 30 minuta.