Sastojci:

400 g „Ovako“ pilećih bataka

100 g mrkve

50 g korijena peršuna

50 g korijena celera

50 g putera

50 g brašna

20 g sušene bamije

1 jaje

50 g milerama

½ limuna

1 lovorov list

Svježi peršun

So

Biber

Priprema:

Pileće batake stavite u lonac, dodajte cijele mrkve i čitave komade korijena peršuna i celera. Prelijte sve sa 1 litrom vode i kuhajte dok meso ne bude gotovo (oko 1 sat). Bamiju isperite pod jakim mlazom hladne vode, pa je potom natopite u toploj vodi s malo limuna. Ostavite je oko sat vremena kako bi nabubrila.

Kada je piletina skuhana, izvadite je, poskidajte meso s kostiju, a povrće isjeckajte na kockice. U drugoj šerpi rastopite puter, pa dodajte brašno i dobro ga izmiješajte pazeći da se ne stvore grudvice. Kad brašno potamni, polako ulijte supu u kojoj se kuhalo meso i povrće te nastavite miješati. Dodajte ocijeđenu bamiju, kockice povrća i komadiće mesa, te lovorov list i pustite da proključa. Smanjite vatru, pa u supu lagano umiješajte smjesu od jajeta i milerama (jako je bitno da supa ne ključa prilikom dodavanja jaja kako bi se što bolje sjedinila sa čorbom). Posolite, pobiberite, te dodajte sitno nasjeckan svježi peršun i kuhajte još 5-10 minuta.

Toplu begovu čorbu poslužite s kašikom milerama i svježim limunom sa strane.