Naš prijedlog: Povrtni rižoto

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g riže,

5 kašika maslinovog ulja,

2 čehna bijelog luka,

2 paradajza,

1 žuta paprika,

1 patlidžan,

1 mrkva,

pola celera,

1 crveni luk,

2 tikvice,

30 g maslaca,

1 l supe od povrća,

parmezan za posipanje,

so i

biber,

veza ruzmarina.

Priprema:

1. Isijecite paradajz na kockice, kao i tikvice, patlidžan i papriku. U teflonskoj tavi ugrijte ulje s nasjeckanim bijelim lukom, dodajte paradajz, papriku, patlidžan i tikvicu. Nakon nekoliko minuta, izvadite na tanjir.

2. U istoj tavi istopite maslac i tu ubacite celer, mrkvu i luk, potom i rižu pa dinstajte 10 minuta. Dodajte so i biber i isjeckanu vezu ruzmarina te malo vode. Dovršite kuhanje postupnim dolivanjem supe od povrća.

3. Kad je riža gotova, pomiješajte je s povrćem koje ste ranije stavili na tanjir. Na kraju sve pospite parmezanom.

 

Preporučujemo