Sastojci:
300 g riže,
5 kašika maslinovog ulja,
2 čehna bijelog luka,
2 paradajza,
1 žuta paprika,
1 patlidžan,
1 mrkva,
pola celera,
1 crveni luk,
2 tikvice,
30 g maslaca,
1 l supe od povrća,
parmezan za posipanje,
so i
biber,
veza ruzmarina.
Priprema:
1. Isijecite paradajz na kockice, kao i tikvice, patlidžan i papriku. U teflonskoj tavi ugrijte ulje s nasjeckanim bijelim lukom, dodajte paradajz, papriku, patlidžan i tikvicu. Nakon nekoliko minuta, izvadite na tanjir.
2. U istoj tavi istopite maslac i tu ubacite celer, mrkvu i luk, potom i rižu pa dinstajte 10 minuta. Dodajte so i biber i isjeckanu vezu ruzmarina te malo vode. Dovršite kuhanje postupnim dolivanjem supe od povrća.
3. Kad je riža gotova, pomiješajte je s povrćem koje ste ranije stavili na tanjir. Na kraju sve pospite parmezanom.