Sastojci:

4 veća krompira,

1 šolja riže,

1 tikvica,

1/2 šolje graška,

1 mrkva,

1 glavica crnog luka,

2 kašike brašna,

suhi začin,

biber,

peršun,

2 jaja,

100 g feta sira,

1 dl vrhnja za kuhanje.

Priprema:

1. Krompir očistite i izrežite na kolutove pa ga stavite u slanu vodu da se obari. Kada provri, sačekajte još deset minuta i sklonite s vatre. Rižu obarite u slanoj vodi i procijedite.

2. Isjeckajte luk i prodinstajte ga na ulju. Dodajte isjeckano povrće, nalijte malo vode, dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da se skuha. Kada je kuhano razmutite brašno s malo vode pa dodajte povrću da se zgusne.

3. Vatrostalnu posudu nauljite pa slažite kolutove krompira, preko sipajte pola riže, pa svu smjesu od povrća, pa opet rižu, a onda pospite suhim začinom, peršunom i biberom i ponovo slažite krompir.

4. Umutite jaje s feta sirom i malo soli pa prelijte preko krompira. Stavite u rernu na 200 stepeni i pecte oko 30 minuta.