Sastojci:
4 veća krompira,
1 šolja riže,
1 tikvica,
1/2 šolje graška,
1 mrkva,
1 glavica crnog luka,
2 kašike brašna,
suhi začin,
biber,
peršun,
2 jaja,
100 g feta sira,
1 dl vrhnja za kuhanje.
Priprema:
1. Krompir očistite i izrežite na kolutove pa ga stavite u slanu vodu da se obari. Kada provri, sačekajte još deset minuta i sklonite s vatre. Rižu obarite u slanoj vodi i procijedite.
2. Isjeckajte luk i prodinstajte ga na ulju. Dodajte isjeckano povrće, nalijte malo vode, dodajte vrhnje za kuhanje i ostavite da se skuha. Kada je kuhano razmutite brašno s malo vode pa dodajte povrću da se zgusne.
3. Vatrostalnu posudu nauljite pa slažite kolutove krompira, preko sipajte pola riže, pa svu smjesu od povrća, pa opet rižu, a onda pospite suhim začinom, peršunom i biberom i ponovo slažite krompir.
4. Umutite jaje s feta sirom i malo soli pa prelijte preko krompira. Stavite u rernu na 200 stepeni i pecte oko 30 minuta.