Sastojci:

 

1,5 kg janjetine s kostima,

2 luka,

malo ruzmarina,

2 limuna,

4 čehna bijelog luka,

4 kašike maslinovog ulja.

 

Priprema:

 

  1. Rernu zagrijte na 160 stepeni. Luk ogulite i narežite na četvrtine. Ruzmarin sitno nasjeckajte, a limunu naribajte koricu te iscijedite sok. Bijeli luk ogulite pa ga izgnječite.

 

  1. Od ruzmarina, limunovog soka i korice te bijelog luka i maslinovog ulja napravite pastu. Njom natrljajte meso koje ste prije toga na gornjoj strani nekoliko puta zarezali nožem.

 

  1. U nauljenu posudu za pečenje rasporedite luk, dodajte polovice limuna koje su ostale nakon cijeđenja pa na to stavite meso.

 

  1. Pecite 1 sat, potom podlijte s malo vode I pecite još 3 sata kako bi meso sasvim omekšalo i doslovno padalo s kosti.

 

  1. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta prije rezanja i posluživanja.