Sastojci:

600 g žute smrznute buranije,
kašika nerafiniranog ulja,
2 srednje glavice crvenog luka,
3 mrkve,
malo špinata,
4 krompira,
šolja basmati riže,
glavica bijelog luka,
začini.

 

Priprema: 

 

  1. Buraniju kratko obarite u slanoj vodi, pa vodu bacite. Na ulju kratko propržite crni luk. Dodajte malo vode i dinstajte da omekša. U to dodajte nasjeckani špinat. Sklonite s vatre.

 

  1. Krompir i mrkvu očistite, pa isijecite na kolutove. U posudi slažite ovim redom: pola količine krompira, mrkva, riža, buranija, druga polovina krompira. Tako spremljeno jelo prelijte vodom. Dodajte očišćeni bijeli luk u špinat i usitnite ga. Začinite i prelijte preko musake. Pecite 30-40 minuta na 180-200 stepeni, dok voda ne ispari.