Sastojci
1 kg oslića,
veza peršuna,
mrkva,
2 krompira,
glavica crnog luka,
2 čehna bijelog luka,
kašika suhog začina,
začinska paprika,
2 paradajza,
crveni luk,
glavica zelene salate,
so,
biber,
brašno za prženje,
ulje.
Priprema:
1. Skuhajte krompir s mrkvom i peršunom u slanoj vodi. Kada omekšaju, dodajte očišćenu ribu i kuhajte dok i riba ne omekša. Ocijedite vodu, meso odvojite od kostiju, pa ga zajedno sa povrćem sameljite u blenderu.
2. Dodajte sjeckan crni i bijeli luk i začinite po ukusu. Dobro izmiješajte, oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju da porumene s obje strane. Poslužite sa zelenom salatom, paradajzom i crvenim lukom.