Sastojci

1 kg oslića,

veza peršuna,

mrkva,

2 krompira,

glavica crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

kašika suhog začina,

začinska paprika,

2 paradajza,

crveni luk,

glavica zelene salate,

so,

biber,

brašno za prženje,

ulje.

Priprema:
1. Skuhajte krompir s mrkvom i peršunom u slanoj vodi. Kada omekšaju, dodajte očišćenu ribu i kuhajte dok i riba ne omekša. Ocijedite vodu, meso odvojite od kostiju, pa ga zajedno sa povrćem sameljite u blenderu.

2. Dodajte sjeckan crni i bijeli luk i začinite po ukusu. Dobro izmiješajte, oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju da porumene s obje strane. Poslužite sa zelenom salatom, paradajzom i crvenim lukom.