Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Savjeti: Mini kuharski prečaci

po Vasa kuharica 19/04/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Prije nego što počnete kuhati, upalite rernu ilišporet te ugrijte vodu u šerpi, savjetuje američki autor brojnih kuharica Mark Bittman.

– Obično najprije treba prepržiti bijeli luk ili luk. Kratko izmiksajte luk u multipraktiku,0 pazeći da se ne pretvori u kašu. Bijeli luk stavite u zdjelicu, poklopite i protresite kao da mućkate koktel – pojašnjava on.

Evo još nekih savjeta za bržu prirpemu hrane:.

– Kako biste uštedjeli vrijeme na dinstanju luka, pospite ga sodom bikarbonom, zahvaljujući kojoj će brže postati staklast. Soda bikarbona ubrzat će kuhanje i leblebije te graha. Nakon kuhanja isperite ih pod mlazom vode i nastavite s pripremom. Kuhani krompir najbrže ćete oguliti ako ga stavite u vodu s ledom, ostavite nekoliko trenutaka pa ga ogulite pod prstima.

– Ako niste vješti u brzom sjeckanju; začine, prasu ili blitvu najbrže je narezati kuhinjskim makazama.

– Ako vam za pripremu kolača trebaju jaja sobne temperature, jaja iz frižidera brzo ćete ugrijati ako ih stavite u zdjelu tople vode i ostavite da stoje pet minuta.

– Kupite duguljasti hljeb i umjesto više sendviča napravite samo jedan. Nakon što ste ga napunili mesom, povrćem i omiljenimsosom, narežite ga na onoliko komada koliko trebate.

– Velikim i debelim komadima hrane treba dugo da se skuhaju, pa režite na što manje komade.

– Limun, narandžu ili suho meso zamrznite. Lakše će se rezati i rendati pa ćete uštedjeti na vremenu.

– Ada prirpemate mesne okruglice, najviše vremena oduzima njihovo valjanje, a to riješite jednostavno – nemojte ih valjati. Pomoću dviju kapike uzmite malu količinu smjese i stavite u tavu. Možda neće izgledati savršeno, ali bit će slasne i brzo gotove. S viškom mesnih okruglica možete napraviti i sendviče s povrćem.

Hranapriprema

Preporučujemo

Pripremite savršeni snijeg od bjelanjaka

12/12/2022

Kako da vam meso bude sočno

24/10/2022

Ukiseljeno povrće prava je poslastica

10/10/2022

Skuhajte makarone koji se neće zalijepiti

05/10/2022

Mali trikovi za ukusan pire

14/09/2022

Kako kombinirati tjestetninu sa sosevima

22/08/2022

Jednostavna zamjena šećera u poslasticama

16/08/2022

Šoljice napravljene od taloga popijene kafe

05/08/2022

Spasite supu ili čorbu trikom italijanskih kuhara

01/08/2022

Hrana koju treba izbjegavati tokom ljeta

19/07/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh