Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Starinski ćušpajz

po Vasa kuharica 15/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1kg mrkve, manja glavica crnog luka, nekoliko kašika ulja, kašika brašna, 1 do 2 kašike jabukovog sirćeta, so, biber, ljuta paprika po ukusu.

Priprema:

1. Mrkvu očistite, operite i isjeckajte na tanje kolutiće. U šerpi propržite isjeckani crni luk, a kada omekša dodajte mrkvu. Nastavite dinstati dok mrkva ne omekša pa posolite, pobiberite i dodajte ljutu papriku. Na kraju dodajte brašno, sve promiješajte da se i brašno malo proprži, sipajte sirće i vodu tek da sadržaj prekrije.

2. Kuhajte na slabijoj temperaturi uz povremeno miješanje dok se sos ne zgusne, a mrkva sasvim omekša.

Savjet: Ovako spremljen ćušpajz slaže se s pohovanim mesom ili ćuftama, a može i kao dodatak pečenom krompiru.

brašnoLukMrkvaulje

Preporučujemo

Ideje za zdravi ručak: Punjeno povrće

16/05/2022

Predlažemo: Jogurt tjesto – možete stajati u frižideru...

16/05/2022

Carbonara s jajima

15/05/2022

Janjetina s lukom

15/05/2022

Piletina s buranijom za ručak

15/05/2022

Tjestenina s prokulicama

14/05/2022

Rolice od krompira i kukuruza

14/05/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

14/05/2022

Gurmanski ćevap

13/05/2022

Brusketi s pestom

13/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh