Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Supa od pečenog paradajza

po Vasa kuharica 14/04/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1 kg paradajza, luk, glavica bijelog luka, kašika koncentrata paradajza, 2 šoljice povrtne supe (dobivene od kocke), nekoliko listova svježeg bosiljka, 6 tankih kriški tostiranog hljeba, mozzarella.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Prerežite paradajz na pola, a luk na kriške i rasporedite ih na pleh za pečenje koji ste prethodno nauljili. Povrće prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Zamotajte bijeli luk u foliju i stavite ga u ćošak pleha.
2. Pecite otprilike 55 minuta, dok povrće ne poprimi zlatnosmeđu boju, a bijeli luk ne omekša. Ostavite rernu da radi.
3. Bijeli luk izvadite iz folije, odvojite čehna i isitnite ih. Paradajz, luk, koncentrat paradajza i bijeli luk dodajte u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Smjesu izlijte u posudu i dodajte povrtnu supu. Kuhajte nekoliko minuta dok se sve ne poveže. Dodajte nasjeckani bosiljak i sklonite s vatre.
5. Na poprženi tost složite kriške mozzarelle i stavite u rernu da se sir otopi. Supu poslužite u zdjelice i u svaku umočite hljeb s mozzarellom. Na vrh sipajte nasjeckani bosiljak i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.

 

bosiljakLukparadajz

Preporučujemo

Pileća juha s azijskim rezancima

16/05/2022

Pileća juha s tortiljama

09/05/2022

Sulejmanova juha

08/05/2022

Ukusna supa s knedlama

02/05/2022

Vitaminsko šarenilo

24/04/2022

Supa od gljiva za iftar

23/04/2022

Supa od gljiva za iftar

21/04/2022

Ajran supa za iftar

19/04/2022

Pileća juha s tortiljama

18/04/2022

Ukusna čorba od koprive

10/04/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh