Sastojci:
200 g oguljenih kuhanih kestena,
1 manja tikva,
4-5 stabljika mladog luka,
1 dl kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja,
1-2 kašike maslaca,
1 dl bijelog vina,
povrtni temeljac.
Priprema:
1. Tikvu narezati na kockice. Otopiti maslac i dodati mladi luk narezan na kolutove, kratko popržiti i odmah dodati tikvu te popržiti oko pola minute do minutu. Dodati bijelo vino, kratko kuhati (minutu) uz miješanje pa dodati biljni temeljac i kestene. Ostavite nekoliko kestena sa strane za posluživanje.
2. Kad je tikva kuhana odnosno omekšala, usitniti štapnim mikserom, dodati vrlo malo kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja. Kušati i po želji dodati još.
3. U svaku zdjelicu dodati razmrvljene kestene, preliti supom i poslužiti. Po želji dodati par listova svježe rukola salate.