Sastojci: 
900 g teleće koljenice izrezane na komade,
2 kašike brašna, 
1 kašika maslinovog ulja, 
2 glavice crvenog luka, 
2 čehna bijelog luka, 
3 mrkve,
2 stabljike celera, 
410 g paradajz pelata, 
250 ml goveđeg bujona, 
2 kašičice italijanskih začina (ruzmarin, origano, bosiljak), 
2 kašike paradajz pirea.

Za gremolatu: 
1 čehno bijelog luka,
2 kašike isjeckanog svežeg peršuna, 
1 kašika naribane limunove korice.

Priprema:

1. Meso uvaljate u brašno, a u veću šerpu uspite maslinovo ulje i stavite na šporet da se grije. Pecite meso oko pet minuta s obje strane da dobije malo boje pa izvadite na tanjir i ostavite sa strane.

2. U šerpu dodajte crveni luk, bijeli luk, mrkvu i celer pa dinstajte dok ne omekšaju 3-5 minuta, vratite meso na povrće, zalijte paradajz pelatom, začinima, bujonom i paradajz pireom. Poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka nekoliko sati dok meso ne omekša i šuplja kost ne pusti sve svoje ukuse.

3. Koljenicu poslužite s palentom ili rižom, a odozgo pospite gremolatom koju ste napravili tako da ste sve sastojke sitno isjeckali i promiješali.