Sastojci: 900 g teleće koljenice izrezane na komade, 2 kašike brašna, 1 kašika maslinovog ulja, 2 glavice crvenog luka, 2 čehna bijelog luka, 3 mrkve, 2 stabljike celera, 410 g paradajz pelata, 250 ml goveđeg bujona, 2 kašičice italijanskih začina (ruzmarin, origano, bosiljak), 2 kašike paradajz pirea. Za gremolatu: 1 čehno bijelog luka, 2 kašike isjeckanog svežeg peršuna, 1 kašika naribane limunove korice. Priprema: 1. Meso uvaljate u brašno, a u veću šerpu uspite maslinovo ulje i stavite na šporet da se grije. Pecite meso oko pet minuta s obje strane da dobije malo boje pa izvadite na tanjir i ostavite sa strane. 2. U šerpu dodajte crveni luk, bijeli luk, mrkvu i celer pa dinstajte dok ne omekšaju 3-5 minuta, vratite meso na povrće, zalijte paradajz pelatom, začinima, bujonom i paradajz pireom. Poklopite, smanjite temperaturu i ostavite da se lagano krčka nekoliko sati dok meso ne omekša i šuplja kost ne pusti sve svoje ukuse. 3. Koljenicu poslužite s palentom ili rižom, a odozgo pospite gremolatom koju ste napravili tako da ste sve sastojke sitno isjeckali i promiješali.