Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tost sa sirom i kimchijem

po Vasa kuharica 25/02/2023
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 60 g naribanog sira po želji, 40 g ocijeđenog kimchija, 2 kriške hljeba, 1 kašika majoneze, 1 kašika maslaca.

Priprema:

1. U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.

2. Napravite u tavi mjesta i za hljeb podalje od kimchija.

3. Vanjsku stranu hljeba premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.

4. Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.

5. Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku hljeba, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

6. Poslužite odmah!

hljebsirtost

Preporučujemo

Pašteta od maslina

15/01/2023

Kajgana od bundeve

05/01/2023

Sendvič Hestona Blumentahala

21/12/2022

Topli sendvić za doručak

14/12/2022

Savršeni doručak bez kuhanja

22/11/2022

Uštipci s jogurtom i jajetom

19/11/2022

Slatki čokoladni sendvič

18/11/2022

Proteinski hljeb

17/11/2022

Kako da kajgana bude pahuljasta

10/11/2022

Kroasan s kivijem

03/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh