Sastojci:

8 krompira,

200 g vrganja,

1 crveni luk,

100 g edamera,

peršun,

bijeli luk,

so,

svježe mljeveni biber,

2 čaše bešamel sosa.

Priprema:

1. Izaberite krompire podjednake veličine, ogulite ih i napola skuhajte.

2. Kad su napola kuhani, prerežite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu da dobijete lađice koje ćete poslije puniti.

3. Luk sitno narežite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti pa dodajte narezane gljive, možete upotrijebiti šampinjone ili bilo koje druge i dinstajte dok ne budu gotove.

4. Posebno napravite bešamel sos na način na koji ga i inače pravite (margarin, brašno, mlijeko).

5. U još topli bešamel sos dodajte rendani ili na kockice narezani sir, dinstane gljive te so, biber, peršun i bijeli luk u količinama po vašoj želji.

6. Tom smjesom punite izdubljene krompire, poslažite ih u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici dvadesetak minuta, tek toliko da dobiju malo tamniju boju.