Za hladnije dane: Složenac s kiselim kupusom

po Vasa kuharica

Sastojci:

100 g ječmene kaše,

2 kašike ulja,

1 glavica luka,

800 g kiselog kupusa,

400 g suhih janjećih rebara,

2 kašičice vegete,

1 kašika paradajz-sosa,

300 g smeđeg graha.

Priprema:

1. Oprati i skuhati ječmenu kašu. Na zagrijanom ulju svijetlo prodinstati glavicu nasjeckanog luka, dodati narezani kiseli kupus koji ste prethodno isprali vodom te sve kratko prodinstati. Dodati narezana suha rebra i vegetu.
2. Zaliti količinom vode dovoljnom da prekrije sadržaj u loncu te kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.
3. Nakon toga umiješati paradajz sos, kuhani grah, ječmenu kašu i još kratko prokuhati.
Posluživanje: Zimski složenac poslužiti uz domaću pogaču.

Preporučujemo