Sastojci: 3 patlidžana, 500 g mozzarelle, 500 g sosa za tjesteninu, 100 g gauda sira, 1 čehno bijelog luka, 1 šolja brašna, ulje, so, biber.
Priprema:
1. Patlidžane operite, ogulite i izrežite na tanke kriške. Posolite i ostavite da odstoje pola sata.
2. Ocijedite i poredajte u podmazanu tepsiju. Pospite sa malo ulja i sitno sjeckanim bijelim lukom pa pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
3. Tepsiju namažite maslinovim uljem pa pospite prezlom. Poredajte sloj patlidžana pa preko njega mozzarellu. Poredajte ostatak patlidžana pa pospite prezlom i prelijte sa sosom za tjesteninu koji ste pomiješali sa malo vode.
4. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta. Otkrijte tepsiju, pospite rendanim sirom i pecite još 15 minuta dok se sir ne zapeče.