Sastojci:
1 velika konzerva tune,
2 žumanca,
1 glavica luka,
4 usoljena inćuna,
bosiljak,
mažuran,
3 kašike majoneze,
kašika senfa,
kašičica maslaca,
maslinovo ulje,
so, biber,
limun,
hljeb francuz.
Priprema:
- Otvoriti konzervu i dobro ocijediti tunu od ulja pa je prebaciti u srednje veliku zdjelu. Tvrdo kuhanim jajima izvaditi žumanca.
- Izmrviti ih u tunu kojoj ste prethodno dodali maslinovo ulje i sitno nasjeckani luk.
- Malo pomiješati pa dodati sitno nasjeckane slane inćune, majonezu, senf i maslac sobne temeperature kako bi se što bolje mogao umiješati.
- U međuvremenu francuz narezati na šnite (oko jedan centimentar), kriške sa svake strane namazati bijelim lukom i maslinovim uljem i staviti u rernu na 200 stepeni pet do deset minuta.
- Kriške hljeba izvaditi iz rerne i nakon nekoliko minuta (dok se malo ne ohlade) namazati paštetom i ukrasiti crnim maslinama i mažuranom.