Sastojci:

1 velika konzerva tune,

2 žumanca,

1 glavica luka,

4 usoljena inćuna,

bosiljak,

mažuran,

3 kašike majoneze,

kašika senfa,

kašičica maslaca,

maslinovo ulje,

so, biber,

limun,

hljeb francuz.

Priprema:

  1. Otvoriti konzervu i dobro ocijediti tunu od ulja pa je prebaciti u srednje veliku zdjelu. Tvrdo kuhanim jajima izvaditi žumanca.
  2. Izmrviti ih u tunu kojoj ste prethodno dodali maslinovo ulje i sitno nasjeckani luk.
  3. Malo pomiješati pa dodati sitno nasjeckane slane inćune, majonezu, senf i maslac sobne temeperature kako bi se što bolje mogao umiješati.
  4. U međuvremenu francuz narezati na šnite (oko jedan centimentar), kriške sa svake strane namazati bijelim lukom i maslinovim uljem i staviti u rernu na 200 stepeni pet do deset minuta.
  5. Kriške hljeba izvaditi iz rerne i nakon nekoliko minuta (dok se malo ne ohlade) namazati paštetom i ukrasiti crnim maslinama i mažuranom.